10.18.2019


   УКРАЇНА
ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ     ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ

НАКАЗ

“27”_02_2019 р.                                                                       88

Про підсумки семінару-практикуму
«Вдосконалення педагогічної майстерності
викладачів предмета «Захист Вітчизни»
закладів професійної (професійно-технічної)
освіти області в умовах реформування
та модернізації освітньої галузі»

На виконання Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах», планів роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти Чернівецької області на 2019 рік, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області на 2019 рік та з метою підвищення педагогічної майстерності викладачів предмета «Захист Вітчизни» закладів професійної (професійно-технічної) освіти області 13 лютого 2019 року на базі ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу» проведено обласний семінар-практикум для викладачів предмета «Захист Вітчизни» з означеної теми.
Результати семінару-практикуму узагальнено довідкою.
Враховуючи вищезазначене

НАКАЗУЮ:

1.     Довідку «Про підсумки семінару-практикуму «Вдосконалення педагогічної майстерності викладачів предмета «Захист Вітчизни» закладів професійної (професійно-технічної) освіти області в умовах реформування та модернізації освітньої галузі» взяти до відома (додається).

2.     Відзначити якісну роботу щодо підготовки до проведення семінару-практикуму, оголосити подяку Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації таким педагогічним працівникам:
2.1.   Миронюк Наталії Дмитрівні, заступнику директора з навчально-методичної роботи ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу»;
2.2.   Барбалат Ірині Валеріївні, методисту ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу»;
2.3.   Безерку Іллі Васильовичу, викладачу предмета «Захист Вітчизни» ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей сфери послуг»;
2.4.   Головатому Павлу Васильовичу, викладачу предмета «Захист Вітчизни»  Вищого  професійного художнього училища №5 м. Чернівці, голові методичного об’єднання викладачів предмета «Захист Вітчизни»; 
2.5.   Гуцул Аліні Володимирівні, викладачу предмета «Захист Вітчизни» Професійно-технічного училища №8.
 
3.      Навчально-методичному центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області (Микитюк С.М.) забезпечити належний науково-методичний супровід діяльності викладачів предмета «Захист Вітчизни» закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.
     
4.    Наказ розмістити на інформаційних сайтах Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації та Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області.

5.       Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.



Директор Департаменту                                О. ПАЛІЙЧУК        
                                                                           

                                                                           Додаток до наказу 
                                                                           Департаменту освіти і науки 
                                                                           обласної державної адміністрації 
                                                                            ____________№______

Довідка
про підсумки семінару-практикуму «Вдосконалення педагогічної майстерності викладачів предмета «Захист Вітчизни»
закладів професійної (професійно-технічної) освіти області
в умовах реформування та модернізації освітньої галузі»

На виконання Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 «Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання у загальноосвітніх навчальних закладах», наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації від 31.01.2019 № 45 «Про проведення семінару-практикуму «Вдосконалення педагогічної майстерності викладачів предмета «Захист Вітчизни» закладів професійної (професійно-технічної) освіти області  в умовах реформування та модернізації освітньої галузі», планів роботи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області на 2019 рік, Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області на 2019 рік та з метою підвищення педагогічної майстерності викладачів предмета «Захист Вітчизни» закладів професійно-технічної освіти області 13 лютого 2019 року на базі ДПТНЗ «Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу» проведено обласний семінар-практикум.
Мета проведеного cемінару-практикуму полягала в упровадженні актуальних педагогічних практик, що передбачають вдосконалення здатності до інноваційного мислення, соціальної та професійної мобільності у професійному розвитку педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області.
Захід відбувся за участі: методиста НМЦ ПТО у Чернівецькій області Голубяк Н.М., методиста ІППОЧО Коноплянка Ю.Б, провідного спеціаліста відділу комплектування та призову Чернівецького обласного військового комісаріату Приходька С.В., офіцера групи морально-психологічного забезпечення  та зв’язків із громадськістю Чернівецького ОВК, представника національно-патріотичного військово-спортивного вишкільного табору Добринівці, волонтера Хомко О.П.
Учасники семінару-практикуму обговорили питання організації військово-патріотичного виховання, забезпечення матеріально-технічної складової навчально-виховного процесу у викладанні предмета «Захист Вітчизни», стану забезпечення та хід процесу оновлення засобами навчання  предмета у закладах професійної (професійно-технічної) освіти міста та області у відповідності до вимог Навчальної програми.
Методист ІППО ЧО Коноплянко Ю.Б. окреслив основні питання методичного супроводу предмета, наголосив на необхідності своєчасної організації у проведенні навчально-польових зборів та проведення навчальних стрільб.   
Учасники семінару відвідали пристендовий урок з теми «Стрілецька зброя та поводження з нею» викладача Маланчука Юрія Борисовича; пристендові уроки на тему «Типи зупинки кровотеч» викладачів ДПТНЗ ЧПЛСП Безерка Іллі Васильовича, Професійно-технічного училища №8 Гуцул Аліни Володимирівни.
Під час проведення майстер-класу розділу міжнародного гуманітарного права методист ІППОЧО, Коноплянко Ю.Б. показав можливість розкриття теми «Засоби ведення воєнних дій, що заборонені нормами МГП» через застосування ІКТ.
У майстер-класі з домедичної допомоги в умовах бойових дій  викладач Чернівецького медичного коледжу БДМУ Макогон В.К. розкрив важливість знання учнями матеріальної частини сучасної аптечки військовослужбовця та оволодіння навиками її практичного застосування, ознайомив із способами транспортування поранених з сектора обстрілу в сектор укриття.
До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та до 30-ї річниці Дня виведення військ з Афганістану за участі учнів ліцею було проведено виховну годину «Афганістан – це рана, яка не перестає боліти». До проведення заходу долучилися ветерани афганської війни. 
Під час проведення засідання круглого столу учасники семінару-практикуму обговорили питання мотивації до участі команд учнів закладів  професійної (професійно-технічної) освіти у військово-спортивній грі «Сокіл «Джура», ознайомилися зі станом та перспективами профорієнтаційної роботи щодо служби випускників закладів ПТНЗ у Збройних Силах України,  окреслили шляхи підвищення престижу військової служби.
Програма семінару виконана у повному обсязі, поставленої мети досягнуто. Адміністрація і педагогічний колектив Державного професійно-технічного навчального закладу «Чернівецький професійний ліцей автомобільного сервісу» доклала максимум зусиль задля створення комфортних умов роботи учасників семінару-практикуму.




Заступник начальника управління освіти і науки,
начальник відділу професійної освіти та ліцензування                 Л.Бурченко


Немає коментарів:

Дописати коментар